Home > Musikk > Musikken er det viktigste vi har

Musikken er det viktigste vi har

October 3rd, 2018

I den teknologiske tidsalderen vi lever i, hvor alt vi eier byttes ut og forbedres hele tiden, er det heldigvis også enkelte elementer som forblir like populære som de var for tusenvis av år siden. Et av de viktigste elementene som har vært med oss i årtusener er musikken og de spesielle følelsene den bringer med seg. Forskning viser at musikken faktisk kanskje eksisterte før vi mennesker laget egne språk, og det sier litt om musikkens betydning for oss.

Musikk og nostalgi

Musikken kan brukes til så mangt. Den vekker følelser i oss og bringer med seg nostalgi, skriver VG. Hører du en kjent sang som du tidligere har hørt i en spesiell setting, vil hjernen jobbe på høygir og ta deg rett tilbake til det aktuelle minnet og den aktuelle episoden. Så sterk er musikken og følelsene musikken vekker i oss.

Musikk som virkemiddel i underholdning

Produsenter av underholdning har selvfølgelig bitt seg merke i musikken og dens potensiale, og nå brukes musikk som virkemiddel for å gjøre underholdningen enda mer spennende og innbydende. Du finner musikk overalt – i introen til TV-serier, i egne musikkprogrammer på internett hvor du alltid kan høre favorittmusikken din, i reklamer på TV og i spill på internett, blant annet på nettsider som Videoslots, som spesialiserer seg på spilleautomater.

En mer spennende hverdag

At musikk benyttes som virkemiddel i blant annet spill, er en stor utvikling for spillverden og alt den har å by på. Med passende toner får spillet en helt ny form og handlingen blir mer levende. En spilleautomat ville virket rimelig tam uten fengende melodier, og skytespillet ville ikke gitt deg den samme intense hjertebanken om ikke de skumle tonene lurte i bakgrunnen. Musikk som virkemiddel har kommet for å bli, og det setter vi som forbrukere stor pris på.